06 22502699 info@nmcomposites.nl
Selecteer een pagina

AEROSPACE

COMPOSIET REMKLEPPEN EN BESCHERMKAPPEN
THERMOHARDENDE COMPOSIETEN

AEROSPACE

COMPOSIET STABILO STAARTVLAK

WINDENERGIE

COMPOSIET ROTORBLADEN

VLIEGTUIG INTERIEUR DELEN

THERMOPLASTISCHE COMPOSIETEN

“Kwalificeren, Specificeren en Certificeren van composietproducten”

Kunststof composietproducten die worden toegepast in industrieën waarin hoge kwaliteitseisen worden gesteld aan het product zullen moeten worden getest volgens een desbetreffende normering.

De normering zal betrekking hebben op de toepassing van een composietproduct. Een ontwikkelingsproces van een composietproduct start over het algemeen met een kwalificatietraject om te beoordelen of de samenstelling van composietmaterialen en processen kunnen voldoen aan een specifieke regelgeving en normering.

Na een kwalificatieproces wordt een validatieprocedure uitgevoerd. Na de eerste beproevingsresultaten zal worden bepaald of materialen en processen wel of niet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Wanneer de eerste resultaten voldoen aan de producteisen volgt na het kwalificatieproces een traject waarbij composietmaterialen, processen en producten moeten worden gespecificeerd in bedrijfsdocumenten. Separaat wordt er door een onafhankelijke instantie een certificeringstraject uitgevoerd om een composietproduct te testen volgens een desbetreffende normering.

Het certificeren van een composietproduct is onderdeel van de producteisen waar het product aan moet voldoen. De route en werkwijze bij een certificeringstraject zijn over het algemeen gecompliceerd, omdat er een structurele werkwijze voor nodig is. Het vastleggen van onderzoekresultaten en registraties moet goed georganiseerd worden om te voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

NM Composites

Heeft u een vraag of een verzoek m.b.t. ondersteuning bij een composiet ontwerpproces stuur dan een e-mail en beoordelen wij uw vraag en of wij  u kunnen helpen!