06 22502699 info@nmcomposites.nl
Selecteer een pagina

Ontwikkelen van composiet lesmateriaal

NM Composites heeft 35 jaar kennis en ervaring met het opzetten, begeleiden en ontwikkelen van nieuwe composiet processen (innovatie).
Composieten kennis en ervaring is o.a. opgedaan bij research & development processen in de vliegtuigindustrie, windenergie en industriële sectoren. R&D processen werden opgestart om fabricage aspecten te onderzoeken en te beproeven om structurele onderdelen uit composieten te produceren voor o.a. het bereiken van gewichtsreducties, duurzaamheid en reduceren van onderhoudskosten.
NM Composites is in 1999 gestart met het schrijven van composiet lesmateriaal. De cursus composietverwerker is landelijk bij meer dan 30 composietbedrijven gevolgd. Productiemedewerkers, voorbereiders en ontwerpers moeten regelmatig worden bijgeschoold m.b.t. ontwikkelingen die bij fabrikanten van composiet materialen plaatsvinden. De productie aspecten die met composieten worden ontwikkeld zijn een continu aandachtspunt bij bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het produceren van industriële composiet producten.
Het keuzevak “composieten” in het middelbaar beroepsonderwijs is enkele jaren geïntroduceerd en NM Composites heeft lesmateriaal ontworpen voor het keuzevak composieten t.w. “Basis Composieten” en “Composieten Onderhoud en Reparatie”.
Het lesmateriaal voor deze twee composieten keuzevakken is vooral beschreven voor de opleiding “vliegtuigtechniek”, maar inhoudelijk beschrijft het lesmateriaal ook processen die bij industriële sectoren worden toegepast. Het overbrengen van composieten kennis naar de studenten of cursus deelnemers moet zich vooral richten op het trainen van praktische vaardigheden en het ontwikkelen van kennis op het gebied van composiet materialen en processen.
Interieur RED BULL Londen
Stabilo vliegtuig staartstuk

Vliegtuig richtingsroer

Wilt u gebruik maken van onze kennis en expertise?

Stuur vandaag nog een e-mail en we nemen binnen 24 uur contact met u op.