06 22502699 info@nmcomposites.nl
Selecteer een pagina

Praktijkopleidingen voor het vakgebied composieten

Composieten “training on the job”

Cursus “Training on the job” is een cursus “Basis Composieten” en wordt op de bedrijfslocatie van de klant georganiseerd. Na werktijd wordt 1x per week gedurende 5 a 6 weken de cursus “Training on the Job” verzorgd door Frank van Wissen (FVW Composites). De training wordt ingedeeld met kennis
en praktijkvoorbeelden m.b.t. composietmaterialen en processen. Gezamenlijk met de klant en cursusleider worden de onderwerpen doorgesproken en eventuele extra wensen van de klant toegevoegd. De mogelijkheid bestaat ook om cursus “Training on the job” op Gate 2 te Rijen te organiseren voor 6 a 8 deelnemers.

Themadag “Basis Composieten” is opgenomen in het cursussen programma. Tijdens een themadag “Basis Composieten” wordt composietenkennis overgedragen aan het productiepersoneel en engineers met theoretische en praktische voorbeelden m.b.t. composietmaterialen en processen. De cursus “training on the job” en een “themadag” worden afgesloten met een toets.
De deelnemers krijgen een certificaat als bewijs van deelname.
De cursussen en lesmaterialen van NM Composites worden verzorgd door Frank van Wissen van de firma FVW Composites. Frank van Wissen werkt sinds 2016 als praktijkdocent voor het keuzevak Composieten bij het ROC van Tilburg en ROC Amsterdam en verzorgd de praktijktrainingen voor het keuzevak Basis Composieten en Composieten Onderhoud en Reparatie. Met 35 jaar ervaring in de composieten branche heeft Frank van Wissen zich ontwikkeld als een kundige praktijkdocent en wordt door scholen en bedrijven erg positief beoordeeld. Frank heeft composietenkennis opgedaan o.a. bij Fokker Aircraft, Rep Air, Fokker GKN en meegewerkt aan nieuwe innovatieve industriële composieten projecten. De kennis gebieden die Frank van Wissen bezit zijn o.a.: prepreg verwerking (autoclaaf en oven), lamineer technieken hand lay up, hars infusie techniek, lijmen, reparatie technieken, veiligheid en milieuaspecten.

NM Composites lesmaterialen t.w. Basis Composieten, Composieten Onderhouden & Reparatie en Composietverwerker “Prepreg lamineren” kunnen worden besteld via e-mail: info@fvwcomposites.nl
Informatie over de cursus “Training on the job” of een themadag “Basis Composieten” kan worden opgevraagd bij Frank van Wissen van FVW Composites.

Is uw interesse voor praktijktrainingen toegenomen?

neem dan contact op met Frank van Wissen telefoon nr. 06 50221142